Jídla

Vychutnejte si delikatesy typicky rakouské kuchyně jako jsou vídeňský schnitzel, sacher, Fiaker guláš a další
    • Předkrmy

    • Tyrolská slanina

      139 Kč

      Na plátky nakrájená slanina servírovaná na dřevěnem prknu s máslem, okurkou a pečivem.

    • Štýrští šneci

      139 Kč

      V bylinkovém másle zapečení štýrští šneci podávané s rozpečeným toastem.

    • Hovězí sulc

      139 Kč

      Podávaný s jarní cibulkou a dýňovým olejem.

    • Zapečený kozí sýr

      139 Kč

      Podávaný na salátku s medovo-balsamikovým dresingem

    • Ryby

    • Candát na rožni

      290 Kč

      Podáváme s bylinkovým máslem a petrželkovým bramborem.

    • Smažený candát

      290 Kč

      Podáváme s vídeňským bramborovým salátem.

    • Zauzené filátko ze pstruha na kmíně

      245 Kč

      Podáváme s pyré z řapíkatého celeru a cherry rajčaty.

    • Steak z lososa

      310 Kč

      podáváme s omáčkou z čerstvých limetek a  rýží.

    • Hlavní chody

    • Vídeňská cibulová roštěná

      295 Kč

      Podáváme s opékaným bramborem a kyselou okurkou.

    • Beuschel

      265 Kč

      Jemný pajšl na smetané připravený ze srdce, jazyku, ledvinek s vídeňským knedlíkem.

    • Telecí játra

      275 Kč

      Podáváme s majonézovým bramborovým salátem.

    • Vařená hovězí špička

      310 Kč

      Zadní část hovezího podáváme s pažitkovou omáčkou, jablečným křenem a restovaným bramborem.

    • Fiaker guláš

      265 Kč

      Tradiční rakouský guláš podáváme s vajíčkem, párkem, okurkou a vídeňským knedlíkem.

    • Pečená vepřová žebra 600 g

      325 Kč

      Podáváme s opékaným bramborem, dvěma omáčkami, salátem, na dřevěném prkně.

    • Kuřecí paličky na medu

      225 Kč

      Podáváme s bramborovým pyré s řapíkatým celerem.

    • Kuřecí špíz

      245 Kč

      Kuřecí špíz s paprikou a slaninou podáváme s lečem a rýží.

    • Růžová kachní prsa na bylinkách

      335 Kč

      Podáváme s omáčkou z portského vína a s restovaným bramborem.

    • Vídeňský řízek z telecího masa

      345 Kč

      Tradiční vídeňský řízek podáváme s lehkým bramborovým salátem.

    • Vídeňský řízek z vepřového masa

      280 Kč

      Tradiční vídeňský řízek podáváme s lehkým bramborovým salátem.

    • Polévky

    • Hovězí vývar

      60 Kč

      s celestýnskými nudlemi

    • Hovězí vývar

      68 Kč

      s játrovým knedlíčkem

    • Hovězí vývar

      70 Kč

      s celestýnskými nudlemi a játrovým knedlíčkem

    • Vídeňský hrnec

      79 Kč

      Hovězí vývar s masem, nudlemi a zeleninou.

    • Krémová česneková polévka

      79 Kč
    • Saláty

    • Listový salát se sušenými rajčaty a balzamikovou redukcí

      155 Kč
    • Míchaný salát s kousky telecího řizku a dýňovým olejem

      265 Kč
    • Grilovaný steak ze žlutoploutvého tuňáka

      265 Kč

      Podáváme na salátu pokapaném domácí balzamikovou redukcí.

    • Bezmasé pokrmy

    • Smažený rakouský ementál

      165 Kč

      Pravý rakouský ementál smažený v trojobalu. Jako přílohu podáváme petrželové brambory s brusinkami.

    • Vaječné špecle

      175 Kč

      Domácí vaječné špecle  podáváme s listovým zeleným salátem.

    • Sýrové špecle

      175 Kč

      Sýrové špecle neboli Käsespätzle jsou malé nočky doplněné strouhaným sýrem. Podáváme je s listévým zeleným salátem.

    • Zeleninový špíz

      175 Kč

      Na jehli opečený lilek, cuketa, paprika a cibule. Podáváme se šťouchaným bramborem.

    • Dětské

    • 100 g Kuřecí řízeček

      145 Kč

      Podávaný s petrželkovým bramborem.

    • Přílohy

    • Vídeňský bramborový salát

      55 Kč
    • Petrželkový brambor

      55 Kč
    • Vídeňský knedlík

      55 Kč
    • Rýže

      40 Kč
    • Opékaný brambor

      55 Kč
    • Pečivo

      40 Kč
    • Kečup

      25 Kč
    • Majonéza

      25 Kč
    • Brusinky

      25 Kč
    • Hořčice

      25 Kč

Degustační menu 485 Kč

VARIANTA I
Předkrm: Hovězí sulc s jarní cibulkou a dýňovým olejem
Polévka: Krémová česneková polévka
Hlavní jídlo: Vařená hovězí špička s pažitkovou omáčkou, jablečným křenem a restovaným bramborem

nebo

Hlavní jídlo: Vídeňský řízek z telecího masa s bramborovým salátem
Dezert: “Císařský trhanec“ se švestkovým kompotem

VARIANTA II
Předkrm: Zapečený kozí sýr na salátu s medovo-balsamikovým dresinkem
Polévka: Hovězí vývar s játrovým knedlíčkem
Hlavní jídlo: Telecí játra s majonézovým bramborovým salátem

nebo

Hlavní jídlo: Vídeňská cibulová roštěná s opekaným bramborem a okurkou
Dezert: Povidlová palačinka s mákem zjemněná máslem

Váha masa, pokud není uvedeno v syrovém stavu 200 gramů.